Team

Richard

Eigenaar Richard Bogert maakt het vak fietsenmaker weer tot ambacht. In 1998 volgde Richard de 2 jarige BBL opleiding tweewieler techniek: 1 dag naar school en 4 dagen in de werkplaats bij Harry Wielersport in Amsterdam Oost. Na ruim 14 jaar trouwe dienst begon het ondernemersbloed in hem te stromen. Richard startte in Bussum zijn eerste onderneming ‘de Strawberrylounge’ , waar hij 5 jaar met veel plezier koffie/thee en lekkers aan zijn gasten serveerde. Steeds meer begon hij zijn vak als fietsenmaker te missen. Ook was hij verbaasd dat veel huidige fietsenmakers niet een s een wiel kunnen rijgen! Dat moest anders. In de vesting bood zich een unieke kans aan op een wel heel bijzondere locatie. Richard nam contact op met stichting monumentenbezit en na 14 maanden ontving hij de sleutel: Vestingfiets Naarden was een feit!

Wat Richard drijft is mensen te inspireren om meer te gaan fietsen, en dus minder vaak de auto te pakken. Dat is goed voor het milieu, en zeker ook voor je eigen gezondheid.

Casper

Een aantal dagen per week is Casper te vinden in de werkplaats. Hij doet zijn werk graag en is trots op zijn vak. Voor hem is het wel duidelijk dat je talent moet hebben voor deze ambacht. En het moet je passie zijn, anders werkt het gewoon niet. Casper vindt het fijn samenwerken met Richard: “Hij helpt en legt goed uit. Ook is het veel lachen en plezier maken. Niet altijd natuurlijk, er wordt ook serieus gewerkt.” Qua ervaring als fietsenmaker is Casper het meest trots dat hij een heel krom wiel kaarsrecht heeft kunnen richten, dat ook nog eens in 1 keer lukte!

Casper

X